Uncategorised

Tällaisia koululuokat nykyään ovat – lue ja ylläty!

Jokainen tätä artikkelia tällä hetkellä lukeva lienee käynyt koulunsa takavuosina, jolloin koululuokassa istuttiin hiljaa selkä suorana omassa pulpetissa, puhuttiin vain silloin kun opettaja viittasi ja tehtiin sitä mitä opettaja sanoi. Tuolloin laskimen käyttö matikantunnilla oli fuskausta ja kokeessa yritettiin luntata muistilappujen avulla. Monelle saattaakin tulla lähes tulkoon shokkina se, kuinka paljon

”>moderni suomalainen koulu erottuu niistä ajoista, kun minä ja sinä olemme istuneet koulun penkissä. Etkö usko? Lue vaikka! Vannon että tulet yllättymään siitä, kuinka moni asia on muuttunut.

Moderni suomalainen koulu – nämä kaikki asiat ovat muuttuneet

1. Ei kotiläksyjä

Muistatko vielä sen kuumottavan tunteen, kun tuli läksyjen tarkistamisen aika ja juuri sillä hetkellä tajuntaasi iskeytyi se jäätävä fakta, että edellisen päivän kotiläksyt olivat jääneet tekemättä? Nykylapset eivät muista – heillä ei nimittäin enää ole kotiläksyjä ollenkaan, vaan nykyään ajatellaan että koulu on oppimista varten, ja kotona vai keskittyä nauttimaan vapaa-ajasta ja leikistä.

2. Ei kokeita

Kuumottava koekysymys eikä hajuakaan vastauksesta… Jokaisen koululaisen painajainen. Paitsi ei enää – sillä nykyään osaamista ei enää mitata kokeilla!

3. Paljon värejä

Aikaisemmin koululuokat olivat kovia, synkkiä ja puupintaisia. Nykyään luokkien sisustuksissa suositaan pehmeitä materiaaleja ja kirkkaita värejä. Esimerkiksi laadukas punainen matto Trendcarpetilta piristää hetkessä koululuokan tunnelmaa.

4. Paikalla ei ole väliä

Lapsuudessamme koko tunnin ajan oli istuttava epämukavassa pulpetissa. Hortoilemaan pitkin luokkatilaa ei saanut lähteä missään tapauksessa. Toisin on nykyään, kun koko luokkatila on vapaasti luokan käytössä. Esimerkiksi punainen matto on oiva alusta makoilla ja oppia mukavasti. Ja miksei vaikka porukalla, onhan matolla tilaa!

5. Opiskelu omassa tahdissa

Aikaisemmin koko luokka on aina opiskellut samoja asioita opettajan johdolla. Tähänkin asiaan on nykyään tullut muutos. Nykyään kukin saa nimittäin opiskella sitä, mikä sattuu olemaan kesken ja minkä kokee olevan hyödyllisintä. Opiskella saa omaan tahtiin ja tarvittaessa opettaja on paikalla auttamassa.

6. Elektroniikka ei enää ole syntiä

Kun kännyköitä ensin alkoi ilmaantumaan oppilaiden haltuun, koulujen järjestyssäännöt kielisivät [tiukasti kännykän käytön:http://mastohjaus.fi/oma-tietokone-mukana-opinnoissa/

] koulussa. Elektroniikkaa ei saanut näkyä oppitunneilla eikä koulun alueella. Nykyään elektroniikka on integroitunut myös osaksi koulumaailmaa. Koulussa tehtävänä saattaa esimerkiksi olla tehtävään vastauksen etsiminen netistä tai kirjan tarinoita ollaan voitu jatkaa interaktiivisella materiaalilla, jonka oppilas voi katsoa omalla kännykällään.

bard