Uncategorised

Koulutus on portti hyvään elämään

Länsimaissa hyvää koulutusta on aina pidetty ensiarvoisen tärkeänä seikkana elämässä. Riittävä koulutus pystyy tarjoamaan erilaisia vaihtoehtoja työpaikan saamiseksi ja keskittymään juuri siihen alaan, josta pitää. Kouluttautuminen länsimaissa on monille nuorille ja vähän vanhemmillekin henkilöille lähes itsestäänselvyys, sillä kaikenlaiset työt ja ammatit vaativat asioihin perehtymistä.

Suomi on koulutuksen huippumaita ja esimerkiksi keskiasteen ammattiopinnot ovat viime vuosina lisänneet arvostaan. Yliopistokoulutukseen on myös lisätty jonkin verran aloituspaikkoja, mikä on monien mielestä todella hieno asia. Opiskelupaikkoja alalta kuin alalta on siis runsaasti tarjolla!

Työn ja opiskelun yhdistäminen

Päätoiminen opiskelija voi saada sekä opintotukea että opintolainaa. Opintolaina on nimensä mukaisesti laina, jonka opiskelija joutuu maksamaan takaisin, joten monet välttävät opintolainan ottamista hankkimalla esimerkiksi osa-aikatyön. Osa-aikatyön hankkiminen ei ole hassumpi idea, mutta joskus se saattaa vaatia auton hankkimista ja syksyn pimeillä keleillä ajamista esimerkiksi pienillä paikkakunnilla. Etätyön yleistymisestä huolimatta kaikkia töitä ei voi milloinkaan hoitaa pelkästään kotoa käsin.

Pimeällä ajaminen vaatii, että valaistus on riittävä ja ajoneuvon jarrut ovat kunnossa. Asiantuntijasi verkossa on Nordeye verkkokauppa, joka tietää mitä Suomen vaihtelevissa keleissä tarvitaan. Erityisesti syksyn pimeillä ja talven liukkailla keleillä tarvitaan ajamisessa malttia sekä Nordeye. kohdevaloja, lisävaloja, takavaloja, sisävaloja, työvaloja, sivu- ja äärivaloja, varoitusvaloja ja rekisterikilpien valaistusta. Tärkeää on olla näkyvä, jotta kaikki liikenteessä liikkuvat ihmiset ja eläimet havaitsevat lähestyvän ajoneuvon riittävän ajoissa.

Koulupäivän jälkeen on virkistävää vaihtelua ”hypätä” muutamaksi tunniksi osa-aikatyön pariin. Työhön voi lähteä matkan pituuden mukaan minkälaisella ajoneuvolla tahansa. Tiesitkö, että Nordeye-nettikauppa tarjoaa valoja monenlaisiin ajoneuvoihin, mikä sitten käytössäsi onkaan: henkilöauto-, kuorma-auto-, pakettiauto-, traktori- tai vaikkapa kaivin- tai metsäkone. Valaistusta löytyy kotimaan vaihteleviin keleihin Nordeye verkkokaupasta. Hyvällä varautumisella sekä opiskelu että työ sujuvat, kun turvallisuus on kaiken A ja O kaikkialla Suomen teillä.

Tyttöjen ja nuorten naisten kouluttaminen on kehittyvissä maissa erittäin tärkeää

Tiesitkö, että koulutus on yksi parhaista keinoista päästä mukaan normaaliin, hyvään elämään. Kehittyvissä maissa, kuten monissa Afrikan valtioissa koulutus tarjoaa nuorille naisille ja tytöille mahdollisuuden katkaista köyhyyden kierre hankkimalla ammatti ja siihen liittyvä työ. Työn tekeminen mahdollistaa hyvän elämän, rahan ansaitsemisen, yleistiedon lisääntymisen ja itsenäistymisen. Vakituisen työn avulla on mahdollista säästää, hankkia elämän välttämättömyyksiä ja jossakin vaiheessa myös auttaa muita.

Kehittyvissä maissa koulutus auttaa myös poistamaan ja korjaamaan yhteiskunnallisia jo vuosikausia pinnalla olleita ongelmia. Sellaisia ovat muun muassa seuraavat:

  • Lapsiavioliittojen vähentyminen/loppuminen
  • Varhaisen synnytysiän ja äitikuolleisuuden vähentyminen
  • Väestönkasvun tasaantuminen ja ilmastonmuutoksen hillintä
  • Köyhyyden vähentyminen
  • Terveiden lasten kasvattaminen
  • Oman arvostuksen kasvaminen
  • Halu auttaa muita esimerkiksi toimimalla yhteiskunnallisena vaikuttajana työelämässä tai politiikassa
  • Kaiken kaikkiaan koulutus lisää itsensä ja muiden arvostusta, tuo itsenäisyyttä ja toimeentuloa ja saa aikaan positiivisia muutoksia elämässä kaikkialla maailmassa
bard