Uncategorised

Vanhojentanssit tulossa: miten vanhojentansseissa voi säästää?

Monelle lukiolaiselle vanhojentanssit (tai wanhat) ovat koko lukion kohokohta: prinsessapäivä, jolloin saat kerrankin olla kaiken keskipiste ja kokea vanhan ajan romanttista tunnelmaa. Kaikille tämä päivä ei kuitenkaan ole yhtä auvoinen. Nimittäin köyhän perheen vesalle lukio on jo muutenkin uhraus: kaikki lukiossa maksaa aina vihkojen ja kirjojen hankkimisesta läppäriin sijoittamiseen saakka. Siispä joillekin myös vanhojentanssit ovat jo ajatuksenakin pelottava: vaikka itse tanssit ja prinsessapäivä houkuttelisivatkin, niin tuntuu ettei niistä kannata haaveillakaan, kun budjettia ei voi mitenkään venyttää niin pitkälle. Onneksi hätä ei ole tämän näköinen, sillä koko wanhat voi taputella jopa alle 100 euron budjetilla. Miten wanhoista sitten selviää halvalla? Lue tästä artikkelista vinkit wanhoissa säästämiseen!

1. Uudenkin mekon voi saada alle sadalla eurolla

Tytöille ensimmäinen asia joka vanhojentansseista tulee mieleen on kiistatta mekko. Pidit sitten kapeamman mallisesta leningistä tai upeasta pöyheästä prinsessamekosta, on mekolla aina jonkin verran hintaa. Mekkojen selaaminen voi kauhistuttaa, sillä usealla koltulla voi olla hintaa satojen eurojen verran. Onneksi hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, vaan on useitakin keinoja säästää mekon hankinnassa. Ensinnäkin, voit aina yrittää lainata mekkoa ystävältä tai sukulaiselta, joka on jo pyörähdellyt wanhat ja jolla on mekko jemmassa kaapin perukoilla. Jos lainaaminen ei onnistu, niin mekon kustannuksia voi pienentää roimasti ostamalla käytetyn mekon. Moni hyväntahtoinen on myös valmis lahjoittamaan mekkonsa täysin ilmaiseksi sellaiselle, jolla ei oikeasti ole varaa mekkoon. Jos sinulla on käytössäsi edes jonkin verran rahaa, niin pystyt todennäköisesti ostamaan myös täysin uuden mekon – jopa alle 100 euron budjetilla. Netissä on useita edullisia mekkoja kaupittelevia nettikauppoja, joista voit saada unelmiesi prinsessamekon erittäin edullisesti. Lue mekon kommentteja etukäteen ja pyydä myyjältä kuvia oikeasta tuotteesta, ei vain mallin päällä otettuja kuvia. Muista, että freedomrahoituskin on aina vaihtoehto.

2. Käytetyt ballerinat eivät näy mekon alta

Vanhojentansseihin ei tarvitse ostaa kaikkea uutena. Et siis tarvitse korkokenkiä tai upouusia tanssikenkiä, vaan voit hyvin tanssia lenkkareissa tai käytetyissä ballerinoissa – tai jopa paljain jaloin tai villasukissa! Kukaan ei saa koskaan tietää salaisuuttasi, sillä kengät eivät paljastu pitkän mekon alta. Kunhan sinun on mukava olla, kaikki on hyvin! Voit myös lainata äitisi vanhat ja mukavaksi kävellyt korkokengät, jotka ovat varmasti mukavammat jalassa kuin uutuudenkankeat popot.

3. Äiti tai mummu osaa varmasti laittaa hiukset uuteen uskoon

Kaunis kampaus ei vaadi satasten sijoittamista kampaajan palveluihin. Aivan yhtä upeat kiharat voi saada aikaan kotikonstein äidin, kaverin tai vaikka isoäidin avustamana. Katsokaa netistä ohjevideoita, niin saatte upean kampauksen aikaan nollakustannuksilla!

4. Meikkaaminen onnistuu parhaiten itse tai kaverin avustamana

Totuus on se, että ani harvalla on varaa sijoittaa meikkaajaan. Oikeasti sinä itse olet se, joka tunnet parhaiten, mikä itsellesi sopii ja millaisesta lookista pidät. Wanhojen meikin ei tarvitse olla yliampuva – kevyt iltameikki riittää. Kun teet meikin itse, vältyt paniikki-itkuilta kun meikkaajan ja sinun näkemyksesi eivät sovikaan yhteen!

5. Kynsien laitattaminen salongissa on vain ylimääräinen vaiva

Vaikka jotkut pulittavatkin wanhoihin rahaa täyden lastillisen ja panostavat kaikkeen kynsiä myöten, ovat pitkät rakennekynnet vain ylimääräinen vaiva. Totuus on se, että kukaan ei kiinnitä huomiota kynsiisi. Uhraa pari euroa mekkosi sävyiseen kynsilakkaan ja voila, kynnet ovat valmiit!

bard