Mikä matematiikassa kiehtoo?
Jos nuori menee lukioon, niin viimeistään siellä hän huomaa, pitääkö yhtään matematiikasta vai ei. Monella on jo peruskoulun yläluokilla tullut asia selväksi – jotkut suorastaan inhoavat matematiikkaa, eivätkä pääse siitä ollenkaan perille, kun taas toisilta se sujuu helposti. Voi olla yllättävää, kuka pitää matematiikasta ja kuka ei. Joitain luovia ihmisiä voi kiehtoa matematiikan logiikka. Tietokoneiden parissa viihtyvästä voi matematiikka vaikuttaa kuivalta ja turhalta, joten aina ei voi ennakoida sitä, kuka viihtyy laskutoimitusten parissa.
Harvalta matematiikka kuitenkaan onnistuu ilman, että tekee paljon töitä sen eteen. Monet ovat silti valmiita pänttäämään ja käyttämään paljon aikaa matematiikan ymmärtämiseen. Jotkut saattavat valita opiskella lukiossa paljon matematiikan kursseja ja valita aineen ylioppilaskirjoituksissa sen takia, että sitä tarvitaan hänen tulevissa opinnoissaan. Jos haluaa yrittää päästä opiskelemaan tiettyjä aloja, voi matematiikan lukio-opinnot olla niissä eduksi.
Matematiikka antaa eri ihmisille erilaisia elämyksiä
Toisia kiehtoo abstraktit matematiikan teoriat, mikä on teoreettista matematiikkaa. Toinen matematiikan laji on sovellettu matematiikka, jossa matematiikkaa käytetään erilaisten ilmiöiden mallintamiseen.
Matematiikkaa pidetään universaalina ja sillä voi selittää maailman ilmiöitä. Matematiikassa joitain ihmisiä palkitsee suuresti, kun hoksaa lopulta jonkin vaikeasti ymmärrettävän asian. Se antaa onnistumisen iloa ja intoa jatkaa aineen opiskelua vielä pidemmälle. Matematiikka kehittää ongelmanratkaisukykyä, vaikka ei matematiikkaa muuten elämässä tarvitsisikaan.
Kaikkien ei tarvitse olla hyviä matematiikassa
Jos matematiikkaa vaikuttaa ylitsepääsemättömän epämiellyttävältä, niin peruskoulun ja lukion jälkeen voi todeta, ettei matematiikan taitoja välttämättä tarvitse. Jos tarvitsee prosenttilaskuja vaikkapa ammatissaan, niin edes niitä ei tarvitse osata internet-aikana ulkoa, koska netistä löytyy käteviä prosenttilaskureita. Kaikista ei tarvitse olla matemaatikoiksi, mutta onneksi meitä on moneksi ja toiset taitavat sellaisia asioita, joita toiset eivät halua opetella.